Verschil mediation en bemiddeling

Regelmatig wordt de vraag gesteld: ‘Wat is het verschil tussen mediation en bemiddeling?’ Op zich een logische vraag, want mediation en bemiddeling hebben erg veel raakvlakken met elkaar. Toch is er wel degelijk een groot verschil.

Mediation

Mediation wil zeggen dat jullie met hulp van ons als gespreksleider, de mediator, een gesprek voeren waardoor jullie samen tot een oplossing komen waarin jullie beider belang wordt meegenomen. De mediator leidt het gesprek maar zal zich niet met de inhoud bezighouden.

Bemiddeling

Bemiddeling wil zeggen dat jullie met hulp van ons als gespreksleider een gesprek voeren waardoor jullie samen tot een oplossing komen waarin jullie beider belang wordt meegenomen. Wij zorgen ervoor dat jullie de kans krijgen je emoties te uiten zonder dat deze direct het gehele gesprek bepalen. Door de aanwezige emoties kan inhoudelijk vaaks niets besproken worden. Wij zorgen ervoor dat jullie beiden voldoende gelegenheid krijgen om het woord te voeren. Wij begeleiden ook de inhoud van het gesprek. Wij zoeken naar de juiste balans om het optimale resultaat voor beiden partijen te bereiken. Wij maken voor jullie het verschil.
Concreet betekent dit dat er zowel met mediation als bemiddeling afspraken gemaakt worden en dat deze vast gelegd worden in een convenant. Het grote verschil zit in de wijze waarop de mediator werkt. Jullie maken de keuze over onze rol.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Wil je meer informatie ontvangen? Je kan ons vrijblijvend bereiken op info@buitengewoonmediation.nl of ga naar contact.

Ga naar contact

Buitengewoon Meditation

Ben je nieuwsgierig geworden, heb je vragen of wil je meer weten over Buitengewoon Mediation bel dan gerust naar 046 – 78 52 323 of maak gebruik van het onderstaand contactformulier.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

"WHAT HAPPENS TO YOU ISN’T ALWAYS WITHIN YOUR CONTROL. BUT HOW YOU HANDLE IT, IS"

   

Onze organisatie is samenwerkingspartner van het CJG (Centrum Jeugd en Gezin) en werkt met dezelfde werkwijze en methodiek 1 Gezin, 1 Plan.

046 - 78 52 323 info@buitengewoonmediation.nl