Verschil advocaat en mediator

Kort samengevat is het verschil tussen een advocaat en een mediator: een advocaat registreert en een mediator bemiddelt. Bij Buitengewoon Mediation krijg je zowel een advocaat als een mediator tegen een vaak lager tarief, dan wanneer je alleen een advocaat inschakelt.

Wat past bij jullie?

Als je denkt aan mediation of een gezamenlijke advocaat, dan wil je samen tot goede afspraken komen. Jullie kunnen samen overleggen en willen beiden vrijwillig meewerken aan een goede scheiding.

Is dit niet het geval en gaan jullie steeds vurig de strijd met elkaar aan, dan is dit traject niet voor jullie weggelegd. Jullie hebben dan beiden een eigen advocaat nodig die de individuele belangen behartigt.

Gezamenlijke advocaat of mediator?

Wil je de scheiding puur zakelijk houden? Dan past een (gezamenlijke) advocaat bij jullie. Je hebt geen behoefte aan ruimte voor emoties en jullie zijn in staat om met z’n tweeën afspraken over de kinderen te maken. Jullie willen enkel en alleen de formaliteiten goed vastleggen.

Met kinderen zijn jullie levenslang met elkaar verbonden. Als ze nog jong zijn, zien jullie elkaar regelmatig door de omgangsregeling en moeten jullie communiceren over alledaagse zaken. Onuitgesproken irritaties en frustraties kunnen het contact tussen jullie flink verstoren en een goed overleg in de weg staan. Een mediator uit Limburg is daarom het overwegen waard. Ook voor de kinderen, omdat zij jullie emoties feilloos aanvoelen.

Vergelijk een mediator met een advocaat

Buitengewoon Mediation Gezamenlijke advocaat
Mediator bemiddelt Advocaat registreert
Afspraken maken met de mediator erbij, waarbij het belang van kinderen voorop staat Jullie maken samen afspraken, waarbij jullie zelf aan de kinderen denken
Scheiding juridisch en emotioneel goed geregeld Scheiding juridisch goed geregeld
Bij niet nagekomen afspraken blijven jullie met elkaar en ons in gesprek Stagnering traject leidt vaak tot keuze voor individuele advocaten
Het uurtarief ligt lager dan dat van een advocaat Vaak een duur traject
Relatief snel Tijdsduur is onzeker
Nazorg en na een half jaar gratis terugkomafspraak Traject wordt afgerond zodra de scheiding officieel is

Onze doelstelling is dat jullie op juridisch én emotioneel niveau met elkaar in gesprek blijven. Hierdoor kom je tot een goede en relatief snelle scheiding waar jullie én de kinderen nu en in de toekomst profijt van hebt. Wanneer mediation lastig wordt, maken we dat juist bespreekbaar om tot een oplossing te komen. Bij een advocaat ligt dat moeilijker en wordt bijna altijd alsnog voor een individuele advocaat gekozen met als gevolg hogere kosten en een grote kans op een vechtscheiding.

Maak kennis met ons

Buitengewoon Meditation

Ben je nieuwsgierig geworden, heb je vragen of wil je meer weten over Buitengewoon Mediation bel dan gerust naar 06 - 40 22 52 03 of maak gebruik van het onderstaand contactformulier.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

"WHAT HAPPENS TO YOU ISN’T ALWAYS WITHIN YOUR CONTROL. BUT HOW YOU HANDLE IT, IS"

   

Onze organisatie is samenwerkingspartner van het CJG (Centrum Jeugd en Gezin) en werkt met dezelfde werkwijze en methodiek 1 Gezin, 1 Plan.

06 - 40 22 52 03info@buitengewoonmediation.nl