Scheidingsconvenant

Het scheidingsconvenant is een overeenkomst waarin jij en je partner de afspraken vastleggen die jullie over de echtscheiding gemaakt hebben. In het geval van minderjarige kinderen is het ouderschapsplan onderdeel van het scheidingsconvenant.
In het scheidingsconvenant worden in elk geval beschreven:

  • de zorg voor de minderjarige kinderen (ouderschapsplan)
  • kinder- en partneralimentatie
  • de (koop)woning en de inboedel
  • de verdeling van (spaar)geld en schulden
  • hoe om te gaan met schenkingen en vermogen
  • de pensioenrechten

Bij een scheiding is het belangrijk dat jullie alle zaken goed regelen. Als jullie er samen uit zijn, soms na intensieve en emotionele gesprekken, en de afspraken door ons zijn vastgelegd in het convenant, worden deze (juridisch) getoetst door een advocaat.

Hierna kan bij de rechtbank jullie gemeenschappelijk verzoek tot echtscheiding worden ingediend. De rechtbank behandelt het verzoekschrift gemiddeld binnen 6 weken en maakt dan een beschikking. Jullie zijn officieel gescheiden als de uitspraak van de rechter (‘ de beschikking’) is inschreven in de registers van de burgerlijke stand.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Wil je meer informatie ontvangen? Je kan ons vrijblijvend bereiken op info@buitengewoonmediation.nl of ga naar contact.

Ga naar contact

Buitengewoon Meditation

Ben je nieuwsgierig geworden, heb je vragen of wil je meer weten over Buitengewoon Mediation bel dan gerust naar 06 - 40 22 52 03 of maak gebruik van het onderstaand contactformulier.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

"WHAT HAPPENS TO YOU ISN’T ALWAYS WITHIN YOUR CONTROL. BUT HOW YOU HANDLE IT, IS"

   

Onze organisatie is samenwerkingspartner van het CJG (Centrum Jeugd en Gezin) en werkt met dezelfde werkwijze en methodiek 1 Gezin, 1 Plan.

06 - 40 22 52 03info@buitengewoonmediation.nl