Over ons

Toen vrienden uit elkaar wilden gaan, zagen we hoe dicht haat en liefde bij elkaar kunnen liggen. Zaten ze een half jaar geleden nog gezellig met ons op het terras, nu maakten ze elkaar zwart en was een constructief gesprek over hoe nu verder niet mogelijk. Ondertussen was er ook nog een klein jongetje dat in het gedrang van deze twee ouders ‘vergeten’ werd. We zijn met hen aan de slag gegaan om voor alle drie, maar vooral voor zoonlief, de onzekere periode zo kort en rustig mogelijk te laten verlopen. Ondanks dat beide vrienden ons dierbaar zijn, konden we onpartijdig handelen en voelden ze zich geen van tweeën achtergesteld of voorgetrokken.
Het voelde goed dat we mensen echt op weg konden helpen en we verbaasden ons erover dat álle hulp die deze scheidende ouders nodig hadden niet geboden werd. Er bleven open eindjes, een van de ouders vond na lang wachten pas een andere woning en er werd gepraat óver hun kind, in plaats van mét hun kind.

Een heel ander voorval was een (volwassen) zoon die boos werd op zijn ouders. Omdat hij op dat moment in het buitenland werkte, gingen zijn ouders samen op doktersbezoek. Helaas kregen ze slecht nieuws in het ziekenhuis. De zoon zat vol vragen (en emoties), maar zijn ouders konden hem maar weinig vertellen. De arts had zoveel verteld dat ze het niet zo goed meer wisten. Ze hadden ook niet alles begrepen en waren zo beduusd dat ze geen vragen hadden gesteld.

Dit moest toch anders kunnen?

Daarom besloten we de wereld een beetje makkelijker te gaan maken voor mensen die door een zware tijd heen gaan. Of het nu gaat om mediation en bemiddeling, stress coaching of als gespreksbegeleider, we kiezen ervoor om buiten gewone paden te lopen. ‘Nee’ en ‘Kan niet’ zijn voor ons een extra motivatie om verder te zoeken. Zo ontstaan buitengewone oplossingen. Voorbeelden daarvan zijn:

Woonruimte & praktische hulp

Wat zijn de praktische problemen waar je tegenaan loopt? Zoek je een woonruimte, hebben je ouders een aangepaste woning nodig, weet je niet hoe je het financieel in je eentje moet redden of zoek je bijvoorbeeld een goede psycholoog? We bekijken welke zaken eerst opgepakt moeten worden en we geven je praktische antwoorden.

Jullie kind staat centraal

We praten met jullie en, als jullie dat goed vinden, met jullie kind over wat hij wil. Hij wordt het uitgangspunt voor het ouderschapsplan en scheidingsconvenant.

Netwerk

Buitengewoon Mediation werkt alleen samen met gekwalificeerde mensen. Hierdoor kunnen we jou of jullie kind met een gerust hart doorverwijzen, krijgen we antwoorden van deskundigen en worden zaken goed voor jullie geregeld. We delen ons betrouwbare en professionele netwerk graag met je.

Nazorg

Wanneer we het traject hebben afgerond, nemen we na een tijdje contact met je op. Zijn de problemen opgelost? Is de situatie veranderd? Natuurlijk staan we ook voor je klaar, als je graag een vervolg wilt geven aan het traject of als er nieuwe vragen zijn.

Chantal & Miranda

BUITENGEWOON Mediation is actief als mediator in Sittard, Maastricht en Limburg en bestaat uit Chantal Gerardu en Miranda Möhlmann. We zijn onpartijdig en integer, en we houden van doorpakken en snel schakelen. We zijn verschillend, maar onze betrokkenheid en ons doel zijn hetzelfde: we geven om mensen én hun kinderen en willen jullie op weg helpen om weer compleet gelukkig te worden.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Wil je meer informatie ontvangen? Je kan ons vrijblijvend bereiken op info@buitengewoonmediation.nl of ga naar contact.

Ga naar contact

Buitengewoon Meditation

Ben je nieuwsgierig geworden, heb je vragen of wil je meer weten over Buitengewoon Mediation bel dan gerust naar 06 - 40 22 52 03 of maak gebruik van het onderstaand contactformulier.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

"WHAT HAPPENS TO YOU ISN’T ALWAYS WITHIN YOUR CONTROL. BUT HOW YOU HANDLE IT, IS"

   

Onze organisatie is samenwerkingspartner van het CJG (Centrum Jeugd en Gezin) en werkt met dezelfde werkwijze en methodiek 1 Gezin, 1 Plan.

06 - 40 22 52 03info@buitengewoonmediation.nl