Samen in het gesprek

Als je je verantwoordelijk voelt voor het welzijn van je ouders, wil je er graag altijd voor hen zijn als ze je nodig hebben. Ook (of juist) als je vader of moeder ziek of hulpbehoevend wordt. Je wilt hen bijvoorbeeld begeleiden bij een afspraak in het ziekenhuis en vraagt met alle liefde huishoudelijke hulp aan bij de gemeente. Maar je hebt ook je werk waar je niet zomaar vrij kunt krijgen en wellicht een gezin dat op je rekent. Als je niet uitkijkt, ga je nog zelf aan al die zorgen onderdoor. Hoe combineer je nu al die taken?

Gespreksbegeleider artsenbezoek

We merken dat de oudere generatie vooral naar de arts luistert en weinig (kritische) vragen stelt. Eenmaal thuis gaat de informatie een eigen leven leiden. Wat zei de dokter nu eigenlijk precies? Wat zijn de consequenties en hoe nu verder? Pas na het gesprek komen de vragen. In het ergste geval krijgen jouw ouders een slecht bericht. Vaak klappen ze dan dicht en gaat de rest van het gesprek aan hen voorbij. Jij wilt alles weten, maar zij kunnen je de antwoorden niet geven.
Wij bieden je aan om mee te gaan naar de arts en stellen die vragen die je ouders en jij beantwoord willen zien. Hierna schrijven we een leesbaar verslag van wat er gezegd is en welke afspraken er gemaakt zijn. Zo kunnen jullie rustig nalezen wat er besproken is.

Werkwijze gespreksbegeleider

  1. We bereiden het gesprek met u en uw ouders voor; doelen en evt. grenzen worden besproken.
  2. We gaan mee op gesprek.
  3. We maken een duidelijk en leesbaar verslag.
  4. We evalueren het gesprek.

Gesprekspartner instanties en zakelijke dienstverlening

Het aanvragen van zorg vraagt vaak om een lange adem, kritische blik en een daadkrachtig optreden. Is er een aanpassing in huis nodig zodat je ouders langer zelfstandig kunnen wonen? Hoe weet je of er een gehandicaptenparkeerkaart mag worden aangevraagd? Of is thuiszorg nodig? Waar haal jij de tijd vandaan om het uit te zoeken, te regelen en te begeleiden? Hoe zorg je ervoor dat je ouders krijgen waar ze recht op hebben? Door onze ervaring kennen we de procedure, de snelste route en de juiste personen. Je wordt niet van het kastje naar de muur gestuurd, want wij ontzorgen je.

Ik wil meer informatie

Buitengewoon Meditation

Ben je nieuwsgierig geworden, heb je vragen of wil je meer weten over Buitengewoon Mediation bel dan gerust naar 06 - 40 22 52 03 of maak gebruik van het onderstaand contactformulier.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

"WHAT HAPPENS TO YOU ISN’T ALWAYS WITHIN YOUR CONTROL. BUT HOW YOU HANDLE IT, IS"

   

Onze organisatie is samenwerkingspartner van het CJG (Centrum Jeugd en Gezin) en werkt met dezelfde werkwijze en methodiek 1 Gezin, 1 Plan.

06 - 40 22 52 03info@buitengewoonmediation.nl